Säg hej då till trollen Ginger-vit & Plaktus


Det är viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen så att man blir av med alla tandtroll. Karies och Baktus är två kända troll. Ett par av deras kompisar heter Ginger-vit och Plaktus. De är microorganismstroll som härjar i munnen, de älskar kolhydrater precis som vi. Men de är ganska äckliga troll för kolhydrater får dem att svettas syra som fräter sönder tänderna.

Så trollen är tandféns fiender eftersom de förstör barnens tänder. Så tala om för dina barn att de måste hjälpa tandfén och jaga bort alla bläkiga tandförstörare. Och vem vill väl ha äckligt trollsvett i munnen? För att göra det roligare att borsta tänderna kan ni ju prova något tandbus eller kanske sjunga Tandborstarsången.

Använd tandtråd också, eller ”tandtråda” som tandfén säger!
Det räcker inte bara med tandborstning för att det ska bli helt tandtrollsfritt I munnen, så om man vill deportera alla troll ut ur munnen måste man ”tandtråda” före man borstar tänderna. Det är ganska svårt att ”tandtråda”, men det finns hjälpmedel som gör det lättare att komma åt. Tandfén använder själv Glide-Floss-Picks, inte bara för att de heter så roligt utan för att de är lätta att komma åt med. Tandfen ser till att inga bakterier lurar kvar i de mörka skrymslen munnen. Tandtråd är så effektivt att man bara behöver göra det en gång om dagen! Tandfén är dessutom lite pedant av sig, för hon sopar till och med ut dem som hamnat på golvet och inte i vasken med sin kvast.

Men Ginger-vit och Plaktus är envisa små troll och de är snabbt tillbaks.
Så borsta på!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *