Ickle & Lardee


ickle-lardee

Möt Ickle och Lardee som båda hamnade i tandféns arkiv under många långa år.  Inhae som lämnat in sina små tänder för förvaring genom det gammalmodiga sättet att placera dem under kudden undrade länge vart hennes små mjölktänder hade tagit vägen och  skulle hon få se dem igen? Troligen råkade någon spilla magiskt fedamm på dem efter som de vaknade till liv, så efter att de växt till sig lite kunde de klara den långa resan  . Så många långa år senare dök de upp hemma hos henne. Först kom Ickle som utvecklats till en klok liten tand och som älskar böcker. sen kom Lardee, en hungrig liten tand som av någon anledning alltid lyckas hamna i trubbel. Nu bor de hemma hos Inhae tillsammans med fisken Morot i en mysig liten lägenhet i soliga Kalifornien.

Inhae Renee Lee är en konstnär som arbetar i Berkeley. Efter att ha flyttat från Korea till Amerika när hon var 16 år , blev hon intresserad av en karriär inom animation . Hon studerade vid ”California Institute of the Arts” och ”École nationale supérieure des Beaux – Arts , Paris” . Inhae är för närvarande en heltidsbloggare och skötare till två små tänder.

https://mymilktoof.com/

 

*Ledsen för den suddiga bilden… Jag har inte fått OK att använda något riktig Ickle & Lardee bild. Men jag har frågat. Kanske får jag ett svar rätt vad det är då lovar jag att uppdatera. Men många härliga bildberättelser finns  på hemsidan. Man blir så kär i de små tänderna.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *