Bli officiell tandféhjälpare


Det är inte alltid lätt att övertyga dina barn att ta väl hand om sina tänder, särskilt när de är fortfarande är små, men det är viktigt att börja i tid. Men det kan vara svårt att förklara för ett barn på ett sätt som kan få dem att bry sig om sin munhygien. Så gör det till en lek, tilltala deras fantasi genom att ta hjälp av tandfen.

Som förälder är man redan tomten som kommer med julklappar och påskharen som lämnar påskägg, men till skillnad från Jul och Påsk så är tandfen alltid i tjänst och kan dessutom tvingas rycka ut på väldigt kort varsel för att samla in en tappad tand den dagen det sker. Det finns ett enkelt sätt att förbereda sig och det är att införskaffa ett tandfékit.

Gör tandfen till en speciell upplevelse för ditt barn, skapa traditioner. Det du gör för dina barn nu kommer de förhoppningsvis att vilja föra vidare till sina barn. Vi tror det ger det många glada barndomsminnen. För beröm är alltid kul att få och det blir så mycket roligare om man kan samla några poäng hos tandfen. Det ska vara roligt för ditt barn att ta hand om sina tänder gör det total upplevelse där du tar hjälp av tandfen för att bygga upp spänning och mystik. Trigga ditt barns fantasi med lite extra tandfémagi där tanden tas om hand för viktigare ändamål.

Vänta inte med att fylla ditt tandféförråd tills ditt barn tappar sina tänder vilket normalt sett händer runt 6 års åldern. För det första är det ett bra sätt att sätta grunden för bra vanor om tandfen får hjälpa dig lite på traven för det andra är det kul att se ditt barn lysa upp när något roligt och spännande hänt.

Att tappa tänder är både läskigt och spännande. Om ni pratat om det redan innan det händer är det mindre chans att ditt barn blir rädd och orolig den dag en tand börjar vicka. Att tappa tänder är ju också ett litet steg mot att bli vuxen, ett närmast rituellt steg som kan förgyllas med en liten gnutta magi.

En hel del barn är rädda för att besöka tandläkaren, men det är lättare att vara modig om man vet att det gör tandfen glad.

Det är troligt att ditt barn inte tror på varken tomten eller tandfen när det är dags att tappa de sista tänderna. Men kanske kan det vara kul att föra lite anteckningar bara för att ha ett helt arkiv och kunna minnas när man blir äldre.

Förbered dig med ett bra tandfékit och ge ditt barn lite magi för fantasin, det kommer sätta ett leende på ditt barns läppar och med väl omhändertagna tänder blir det ett härligt leende för många år framöver.